10.9.2016

10. Buchenbergin köysirata eli enimmäkseen jäähdyttelyä

Annikki ja Vilho tekevät köysiratamatkaa Buchenbergillä. Hiihtohissi kulkee ihan mukavalle huipulle, jossa pääasiassa toiminta keskittyy ravintolan (Buchenberg Alm) terassille ja liitovarjojen lähtötasanteelle.

Tämä näköalapaikka on lähinnä pieni harjanne näissä mittakaavoissa, enemmänkin perhepaikka, josta näkee kivasti Forggenseelle ja Banndwalseelle – molemmat ovatkin komeita järviä. Paikan suurin vetonaula on todellisuudessa läheinen Schwangau satulinnoineen; Buching ja Buchenberg on mukavasti reitillä tuohon Saksan erääseen suurimpaan turistikohteeseen. Susivuoret tekevät köysiratamatkansa Köningscardin avulla ilmaiseksi ja alaspäin tullaan kävellen.
https://upload.wikimedia.org/wikipedia/commons/d/d4/CDFriedrichdeinsBaum_%281%29.JPG
Caspar David Friedrich:
Dorflandschaft bei Morgenbeleichtung (1822)
Berlin, Alte Nationalgalerie

Susivuorile päivä on hieman täyteaikaa, jäähdyttelyä vuoriperiodin jälkeen. Päivään kuuluu pakkaamista, pullojen palauttamista, inventaariota ja paluun valmistelua.

On kuuma, sää tuntuu vain paranevan ja syyskuu kulkee kohti puoliväliään.

Illalla käydään tutussa ravintolassa Gasthof zur Rosessa. Vilho syö lammasta, Annikki hyvän pihvin. Paikka on miellyttävä pieni majatalo, palvelu on ystävällistä ja meno mutkatonta. Yö on jo ihan pimeä Oberammergaussa, kunnon  tähtitaivas hallitsee vuorilta jäävää yläilmojen näkymää.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti