15.3.2014

4. Hiljainen tropiikissa tai miten Vilho tapaa tanrekin

Päivän teemana tuntuu olevan vetämättömyys. Pariskuntamme nukkuu erittäin pitkään ja asiassa on selvä syy-yhteys edellisen illan riehakkaaseen menoon. Päivä menee ruokailujen ja uimareissun tahdissa.

Vilho on jo tovin miettinyt, kohtaako loman aikana kylmyyden tunnetta kertaakaan. Merivesi on niin lämmintä, että sieltä ei löydy viileyttä, vaikka uinti virkistääkin. Tuuli on sen verran kova, että vedestä noustessa voi hetken tuntea ihonsa viilentyvän. Samoin talon päädyssä olevassa ulkosuihkussa voi viilentyä hieman samalla kun huuhtelee hiekkaa kehostaan. Mutta kaiken muun ajan ulkona on lämmintä - siis erittäin sopiva sää. Vilho on sanonut Annikille muutaman kerran, että tähän säähän voisi tottua - siis tottua siinä määrin, ettei enää hinkuisi kylmyyteen.

Annikilla ja Vilholla on hotellissa all inclusive -paketti. Kolme ateriaa ja juomat kuuluvat siis paketin hintaan. Vilholla ei ole moisesta täysihoidosta juuri kokemusta, mutta on kieltämättä mukavaa kun ruokailu ja juomahuolto pyörivät aivan kuin itsestään. Ruoka on oikein kelvollista, ei mitään gourmet-hienostelua mutta puhdasta, tuoretta ja sopivan paikallista. Safkat toimivat noutopöytä-periaatteella ja vaihtoehtoja on reilusti. Vilholle ateriat tuntuvat kelpaavan erittäin hyvin, samoin baarin juomatarjonta.

Eniten Vilho pitää tässä Tropical-hotellissa siitä, että täällä ei millään tavalla leikitä matkailun illuusioiden kanssa - asiat ovat sitä mitä ne ovat, eikä palveluita kaupitella elämyksinä, hienouksina tai ihmeinä. Kaikki on sopivan yksinkertaista - ruoka on hyvää, palvelu ystävällistä ja sää on jatkuvasti hieno.

Päivän kohokohtiin kuuluu paikalliskontakti pienen eläimen, tanrekin kanssa. Tanrekki muistuttaa opossumia, siiliä ja jyrsijöitä, mutta oikeasti se ei ole näille sukua, vaan kyseessä on afrikkalainen itsenäinen eläinlajinsa. Päivälliselle mentäessä Vilho huomaa tanrekin asunnon nurkalla ja vinkkaa Annikin paikalle. Pitkäkuonoinen eläin on kissaa pienempi ja uskomattoman sympaattisen oloinen veijari, jonka pinta näyttää joko karkealta karvalta tai pehmeiltä piikeiltä. Tanrekit ovat yleensä melko sokeita, mutta muuten aisteiltaan tarkkoja yöeläimiä. Pian veijari päättää häipyä pensaiden piiloon seinän viertä pitkin ja tropiikin yö sulkee sen suojaansa kuten kaiken muunkin.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti