15.4.2024

21. Viimeinen lomapäivä eli tankataan bensaa ja aurinkoa Benagalbónissa

 Susivuoret nukkuvat melko hyvin, mutta kadulta kuuluu melua jonkin verran, sillä autot paukuttavat pikkukadun kaivonkansia mallikkaasti. 

Vilho juo ilman paitaa shortseissa kahvia pitkään parvekkeella, tietäen mitä kylmyyttä kotimaassa on vastassa. Meri on nyt utuinen tuolla alempana, mutta päivästä tulee varmasti lämmin.

Susivuoret ajelevat alueen rantatietä ja katselevat kylien ketjua, käyvät rannallakin kävelemässä. Kesä on ihan pienen kulman takana ja jotkut rohkeat vieraat käyvät jo uimassa. Vaikka rakentaminen täällä on ryöstöviljelyä, on näissä paikoissa mukava tunnelma, jotenkin ajaton ja sillä tavalla rento, että tänne voisi unohtua eläkepäivikseen helposti. Sää kehittyy erinomaiseksi ja lämpimäksi.

Päivän varsinainen seikkailu on tankkaaminen ja se hoidetaan lopulta ns. pikatiellä ylämaissa, sieltä palataan sitten asunnolle tutkimaan jääkaapin varantoja. Nyt kaikki ruuat syödään pois ja lounaaksi tulee Vilhon tekemä iso salaatti tonnikalasta, öljystä, balsamicosta ja valmiista salaattisekoituksesta. Vilho pitää kovasti tästä Mercadonan salaatista, jossa on hintaan 2,10 € ja peräti 400 g salaattia. Löytyy kaikki oliiveista porkkanan kautta maissiin ja erilaisiin salaattilehtiin.  Vilhon miksaamat annokset ovat suuria, mutta katoavat lautasilta helposti.

Pakataan. Vilho juo hartaasti olutta parvekkeella ja nauttii auringosta ja valosta. Illalla on vielä viiniä ja lisää pakkausta, sitten Annikki paistaa erinomaiset pihvit ja niiden kanssa vielä kerran katalonialaisia patatas bravasia.

Päivän anti on kuitenkin viimeisen lomapäivän nautiskelu merimaisemaparvekkella, miellyttävä joutilaisuus lasi kädessä, ilman paitaa. Lentokoneita on nytkin lysti seurata ja meneehän tästä muutama matkustajalaivakin ohi, puhumattakaan suuremmista konttialuksista. 

Tämän asunnon veijarimainen piirre on öinen vesikatko. Alueellahan on kuivuutta ja sitä hoidetaa katkaisemalla vesi välille 24-07 yöllä. Susivuoret ovat varautuneet muutamalla pesuvesipullolla ja ulkona parvekkeella on ämpäri täynnä ja isännän vesisäiliössäkin on lisää juoksevaa. 

**

Aamun aikataulut menevät kuitenkin niin, että aamupissan jälkeen vesi alkaa jo juosta ja elämä jatkuu normaalisti. Susivuoret pakkaavat lyhyen aamiaisen jälkeen, ottavat laukkunsa ja lähtevät autolle. On aika siirtyä Málagan lentokentälle ja poistua Espanjasta.

Autopalautus Goldcarilla on helpoin mahdollinen, auto talliin ja avaimet lokeroon. Kuittaus tulee hyvin pian s-postiin ja Susivuoret pääsevät myös helposti deskille ja saavat laukkunsa hihnalle. Kenttä onkin iso laitos, check-in -tiskit ovat yhdessä rivissä alakerrassa ja niitä taitaa olla toista sataa. Turvatarkastus on nopea, tehokas ja ystävällinen, jonottaa ei tarvitse. 

Susivuoret ostavat kolme pulloa vettä (1,20-160 € / 0,5 l) ja syövät hyvät sämpylät baarissa. Kotimatkalla koneessa Vilho etupäässä nukkuu.

Suomessa odottaa pienimuotoinen lumimyrsky ja niin edessä on matkalaukun kiskominen hangessa ennen pääsemistä kotiovelle. Kotimaiseen tunnelmaan pääseminen ei sen suurempia siirtymiä kaipaa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti