11.4.2024

16. Jérez: Arkeologinen museo, sadetta, kulkueet

On Lakalauantai. 

Mutta täällä Pääsiäisen juhlallisuudet jatkuvat todellakin joka päivä, ja näkyvin perinne ulkopuoliselle on katujen kulkueet. 

Sataa melkoisen lohduttomasti ja Susivuoret ovat etupäässä sisällä ja keräävät niitä kuuluisia voimia. Jotain ruokakauppakäyntiä Mercadonaan  tapahtuu ja roskien vientiä; Kauppareissulla käydään Diez-Mériton bodegassa puuskissa sateenvarjon kanssa, mutta täältäkään ei saa vierailua buukattua, kiva tyttö vain myy tiskiltä sherryä litroina tai pulloina. Keli ulkona on paha, satelee puuskaisesti, välillä pitää mennä suojaan.

Mutta päivän pääponnistus on hetkellinen into lähteä paikalliseen arkeologiseen museoon alkuiltapäivästä. Vilho menee edeltä, sataa mutta välillä se taukoaa.

Museo on ihan kiva, se painottuu sopivasti vanhimpiin ja sitten tuoreempiin aikoihin ja on Susivuorille juuri sopivan kokoinen. Hinta taitaa olla jotain 5 euroa, ja aikaa näin Pääsiäisenä on vain reilu tunteroinen, sillä paikka menee kahdelta kiinni. Hiljaista täällä on.

Susivuoret kiertävät kaiken kuitenkin aikataulussa kiltisti ja keskittyvätkin kaikkeen visigoottien ja foinikialaisten väliltä. Osa esineistä on oikeasti aika kiinnostavia, mutta tässä museossa ei ole sen enempää kreikkalaisten kuin roomalaistenkaan maalattuja ruukkuja, vaan kaikkea muuta. Muita vieraita on suunnilleen tusina paikalla. 

Paluumatkalla kotiin tulee ns. pataan. Puuskia ja kaatosadetta. Vilho juoksee äkkiä ensimmäiseen näkemäänsä syvennykseen ja sinne tulee pian Annikki ja puolitusinaa ihmisiä. Vettä tulee nyt niin kovaa, etteivät jalkineet kestä eikä varjokaan auta. Tässä ollaan tukio, sitten erään kaupan päivävarjojen alla ja sitten vielä jossain syvennyksessä. 

Sade on puuskittaista, joten hyvässä välissä pikkumatka kipaistaan kotiin. 

Myöhemmin illalla keli on jopa niin hyvää, että Susivuoret lähteävät katsomaan  kulkueita. Osa seurakunnista "ei ole tullut ulos" sillä keli on ollut haastava, mutta pääkadun varressa ovat silti ihan "kaikki" paikalliset näyttäytymässä. Nyt ilta onkin hieno ja tunnelma on juhlava. Tytöt ovat dressed to kill ja pojat puvuissa, kaikki tyylikkäitä tai sitten tyrmääviä. 

Yöllä Susivuoret paneutuvat Jeesus-elokuviin. Netflixin Chosen on pian katsottu, mutta onneksi Espanjan töllökin näyttää sentään jotain pääsiäisleffoja.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti