11.4.2024

17. Juoksulenkki sateessa eli kierrellen kaarrellen Jérezissä

 Sunnuntaina vettä tiputtelee edelleen aika lohduttomasti ja Susivuorten mukavassa Jérezin asunnossakaan siltä tiedolta ei voi välttyä. 

Tehdään hieman puhde- ja rästitöitä. Vilhokin saa piirrettyä nyt ja kirjoittaa jonkin verran.

Mutta valmistava lenkki kevään kisoihin on tekemättä ja vaikka keli on kostea, nyt on mentävä jos aikoo mennä.

Lopulta Vilho juoksee sadekelissä reilun puolitoistatuntisen ja kastuu aika perinpohjaisesti. Nythän ei tuule ilkeästi, joten sade ja autojen roiskeet ovat se ongelma, sillä pian on lämmin juostessa shortseissa ja hihattomassa, jota Vilho kuitenkin tuki melko ohuella teknisellä lisäpaidalla. 

Vilhon juoksusuunnitelma ei oikein onnistu karttamietinnöistä huolimatta. Tässäkin on jotain tälle matkalle tyypillistä... jonkinlaista huoletonta huolimattomuutta tai ylenmääräistä rentoutta.

Vilho yrittää parikymppistä ja sellaisella reissulla tulee nähtyä kylän liepeitä ja ns. teollisuusalueita. Muutaman sherry-talon laajuus alkaa selvitä, sillä kaupungilla on vain osa varastoista ja toiminnoista, liepeillä ja monessa muussa paikassa on määrätön määrä näitä tynnyrivarastoja. Jos jotain, niin sherry tarvitsee säilytystilaa. Vilho ohittaa mm. Soberanon hallit ja miten monta jalkapallokenttää nämä mahtavat olla kooltaan, neljä ei ainakaan riitä. Sitten lenkki vie mööbelikauppojen kadulle ja aina saa miettiä, mistä eteenpäin pääsee.

Vilho kuitenkin jatkaa ja kiertää kaupunkia ja etsii aina suoria pätkiä. Väkeä ei ole liikkeellä ja täällähän on pyöräteitäkin, mutta kukaan ei pyöräile sateessa.

Lopulta Vilho päätyy suurien avenidojen jälkeen kaupungin Jérez-kirjaimille vähän yllättäen ja päättää juosta kotiin. Matkaa tulee vain vaivaiset 15 km, mutta onhan ukko ainakin täysin märkä. 

Vilho saa pyynnöstään tänään pastaa ja tomaattikastiketta, molemmat espanjalaisia.

Hämmentävästi, tänäänkin illalla on jopa hieno keli. Susivuoret menevät kävelylle, mutta jo omalla kadulla tai tarkemmin viereisellä on kulkue menossa ja kadut täynnä väkeä. Iltakävelyllä menoa näkyy vielä lisää, mutta tänään vuorossa olivat siis kotinurkat kulkueille.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti