31.3.2024

10. Rondaan

On Palmusunnuntai.  Susivuoret ajelevat reilut sata kilometriä Rondaan ja vaihtavat majaa pariksi päiväksi. Sää on ihan hyvä, mutta tuulta on paljon. Jonkin verran pilvisyys haittaa menoa ja ilma on sakeana Saharan hiekasta. Hiekka tekee säästä utuisen, vaikka tuulta on paljon Aluksi Susivuoret eivät tajua, että tukkoisuus johtuu tosiaan hienonhienosta hiekkapölystä.  

Piipahdetaan suljetulla roomalaisvillalla. Tämän matkan teemana ovat suljetut paikat. 

Matkalla on paljon komeita vuoria, pinnanmuotoja ja oliivipeltoja. Täältä pääsee Marokkoon ja se näkyy kylteissä, niistä muutama on myös arabiaksi. Paikoin on kuitenkin myös ja rehua ja vihanneksia kasvatetaan. Hedelmäpuita on tiuhaan täälläkin.

Ronda, joka on yksi näistä Espanjan postikorttikylistä, pueblo blancoista, ei ole autoilijoiden paikka, mutta Susivuorten asunto on mukavasti juuri katualueen kupeessa landen puolella. 

Asunto on loma-rivarikämppä, mutta Vilhon mielestä todella mukava ja asiallinen, ehkei kaikessa huippukäytännöllinen, mutta melkoisen siisti ja vuode on hyvä, minikeittiö asiallinen ja täällä on myös Dolce Gusto  -kahviautomaatti, joka nykyään parhaista tuvista löytyy.

Vilho lähtee katsomaan, löytyykö täältä kauppaa, joka olisi auki. Edessä on ainakin tunnin seikkailu, joka vie viinanhimoisen Vilhon aivan siihen toiseen päähän Rondaa, jossa kuuluisat rotkonäkymät avautuvat. 

Espanjan kaupungeissa Pääsiäisen vietto on käynnistynyt. Paikalliset ovat Rondan kaduilla ykkösvetimissä ja etenkin naiset täydessä tällingissä. Tyyli on paikoin arvokastakin, mutta mimmeillä meno on lähempänä pikkujoulutunnelmia, helmat ovat minimipituudessa. Syvemmällä on lisää turisteja, siis ulkomaalaisia, mutta etupäässä väki on espanjalaista.

Mutta tuollainen marssihan tekee Vilholle vain hyvää. Aikanaan Vilho palaa punaviiniensä, valmispaelloiden, leivän, oluen ja muun mukavan kanssa asunnolle. Ulkona voi vielä juoda pikkupatiolla kaljansa ja katsella kiikareilla pelloille ja sähkölangoille lintuja. 

Mutta sateet ovat tulossa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti