25.3.2024

8. Alhambra: Lähinnä muistoja sieltä

 Granadan ja Espanjan tärkein nähtävyys on Alhambra, tuo merkittävä muslimiarkkitehtuurin helmi ja palatsikokonaisuus komealla kukkulalla.


Susivuorille käy nyt viimeinkin niin klassisesti, että hektisen talven aikana ennakkovarattavat liput ovat edelleen ennakkovaraamaatta, eikä nykyään ovelta saakaan lippuja. Tärkeä turistinähtävyys ei asiaa verkkosivuillaan huutele, joten viimeisenä toivonkipinänä Susivuoret heräävät aikaisin ja ajavat paikalle onneaan kokeilemaan.

Paikalla odottaa melkein ruostunut kyltti, että päivän liput ovat loppuunmyydyt.

Vilho on todella typertynyt, mutta onneksi täällä tuli käytyä silloin viitisentoista vuotta sitten. Minkäs teet. Paikasta otetaan kaikki ilo irti mitä voidaan pyörimällä ulkopuolella, mutta lopulta edessä on paluu häntä koipien välissä kotiin.

Kotimatkalla Susivuoret pyörähtävät omassa kylässään maisemia katsomassa - paikkahan on korkealla. Mutta minkäs teet, lomailu on kuitenkin mukavaa ja tänäänkin istutaan pitkään pihalla. Mustarastaat konsertoivat ja täällä on myös keltahemppoja ja monenlaista muutakin siipiveikkoa. Tuuli on varsinainen rasite, ei niinkään lämpötila.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti