30.8.2021

B2. Piisirun päivitys: Bibliografiaa ja pohjatyötä

Ensinnäkin: Iso kiitos kaikille.

Palautetta on tullut paljon, eikä vähiten pätevyydestäni. Tästä aiheesta olen iloinen, sillä haasteita en pelkää. 

Diplomityön ja -tutkinnon tein hyvinvointiteknologian maisteriohjelmassa. Samaan aikaan valmistelin naistutkimuksen puollella väitöskirjaa ja molemmat opinnot sain loppuun ennätysajassa. Siirryin välittömästi valmistuttuani vapaaksi kirjoittajaksi.


Aloitin kirjoittamisen luomalla ihmisille muutosoppaita ja tässä aihepiirissä olen uskoakseni maailman kärkeä. Nämä kirjat niputetaan kiusallisesti  otsikon self-help alle, mutta tuollainen lokeroiminen ei tee oikeutta teoksille, jotka ovat nostaneet lukemattomien ihmisten elämän tasoa.

 

Tällä saralla esikoisteokseni oli Fulfillment: From yourself to myself (2011). Toinen teos syvensi ensimmäisen oppaan teemoja ja ilmestyi pian ensimmäisen jälkeen nimellä Second helping (2012).  Sarjan täydensi kolmas ja kansainvälisesti myydyin oppaani Super soul: Insights of the winner self (2013).

Ajan hermolla oleva mieli ei nuku, vaan menee eteenpäin eturintamassa. Elämme taas uutta valistusaikaa ja valveutuneisuus sai seuraavaksi huomioni kirjallisissa töissä.  Aloitin tämän työn luomalla alan klassikon Woke (2015). Jatko-osat Woke: Unchained (2016) ja Woke: Freed (2017) olivat kaikki julkaisuhetkensä parhaita tiedostavia kirjoja ja palkittiin Think-palkinnoilla 2016 ja uudestaan 2017.

Elämäkertateokseni ympäristöaktivistista, joka ei esittelyjä kaipaa ilmeistyi viime vuoden alussa ja vei ajatteluni syvemmälle ilmastotiedostamiseen.(Mother Greta: A life, 2020).

Samaan aikaan tutustuin Instiction Rebellionin uraauurtavaan toimintaan tekemällä viikkojen ajan tutkivaa journalismia heidän leirissään Lontoon Trafalgar Squarella.  Kokemuksistani julkaisin teoksen No soap or shower: The dirty climate truth  (2020).

Muilta osin voin sanoa tässä vaiheessa sen, että täällä ei tunnu ilmasto kovin kuumalta, mutta varmasti nämäkin sateet ovat epäluonnollisia. Tästä asunto kolmosesta on helppo seurata Vilhoa ja valtavasti olenkin tehnyt jo muistiinpanoja. 

 



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti