25.8.2021

A1. Kuumuudesta suuriin sateisiin


Se, miten nämä tekstit on järjestetty yhteen, käy selväksi kun ne luetaan. Kaikki tarpeeton on jätetty pois jotta tarina, joka on miltei ristiriidassa jälkimaailman uskomien mahdollisuuksien kanssa, voi näyttäytyä yksinkertaisena tosiasiana.

B. Stoker, 1897.

 

Vilhon kesä on ollut kaksijakoinen, niin kuin varmaan monen muunkin suomalaisen. Ensin tarjolla oli hellejakso, joka tuntui loputtomalta, sitten elokuussa alkoi epävakaus ja suuret sateet.

Toinen kaksijakoisuuden aiheuttaja kesässä Susivuorelle on ollut ajatus matkasta. Ensin kesää elettiin ilman toivoa todellisesta lomasta, tuudittautuen odottamaan vain tulevaisuutta. Tuo aika oli helppoa ja kesä toimistolla kului nopeasti.

Sitten Annikki ja Vilho päättivät buukata matkan ja sen jälkeen ajatukset ovat kaiken epävarmuuden keskelläkin suuntautuneet perinteiseen syyslomamatkaan. Helle on vaihtunut epävakauteen, loputon sujuva kesä epätietoiseen odottamiseen.

Vilhokin piti viisi irtolomapäivää siinä kuumassa kesäjaksossa ja ne päivät käytettiin pitkiin viikonloppuihin, kotimaanmatkailuun ja kirkkojen kiertämiseen maakunnissa. Elokuussa Susivuori on istunut toimistolla ja sää on vaihdellut myrskyisen epävarmasta kaatosateiseen, välillä on nautittu lyhyesti lämmöstäkin, mutta hämmentävästi koko elokuu on maistunut syksyltä aivan alusta asti.

Nyt ollaan elokuun lopussa. Etelä-Suomi on saanut tänään niskaansa viikko- tai kuukausiannoksen vesisadetta, eikä tuulessakaan ole säästelty. Vilho on käynyt vielä kirjastossa, siivoillut asuntoa ja viimeistellyt pakkausta. 

Kaikki alkaa olla valmista, mutta mikään ei tietenkään vielä ole selvää.

 

 

 

 

 

Kesän kohokohtia: Italia vince gli Europei 2020 (2021)





Ei kommentteja:

Lähetä kommentti