26.8.2022

H3: Saapuminen Leutaschiin: Väsynyt porukka hajaantuu ja on tuossa Vilhon muistivihostakin tylsä ote

 Saksassa kaikki meni sinänsä sutjakkaasti, että oltiin jo 0914 maassa ja sitten odoteltiin sitä rahtia aulassa 0938 alkaen. Kassit ja kaikki tarvikkeemme saatiin jo kello 1002.

Nyt mä kyllä esiinnyn aivan liian tarkkana, koska eihän mulla ollut mitään käsitystä ajasta. Nimittäin se aikainen herätys ja koko kaoottinen touhu lentoasemalla + ihan ainutlaatuinen lento olivat liikaa jo kaikilla tavoilla. Kopioin näitä tietoja Vilhon vihosta. No, laitetaan kaikki nyt sitten tähän:

Torstai
0500 herätys
0521 ulos asunnosta
0536 asemalla. On hämärää, pilvistä, näkyy valoja, tuulee.
0544-0610 juna lentoasemalle
0615 hallissa, ensimmäinen automaatti ei toimi.
0623 kassi hihnalle, lähtee. Turvajonoon (valtava)
0657 läpi turvasta. Pukeutuminen...
0738 koneessa. Paikka 17 A, kalusto Airbus 320, FIN
0805 take-off. Saksan aikaan --> 0705
0918 maassa.
0930 koneesta. Gate, mutta bussisiirto sieltä!
0938 matkatavarasalissa. 
1002 kassi saapuu. Marssi vuokraamoon, pikana.
1016 auton avaimet kourassa
1022 auto löytyy tallista West 5krs.
1050 lähtö tallista. Auto tarkastettu, pakattu, tutkittu kuvattu ja tuunattu. Samoin videokamera jalkoineen asemiin, juomat, eväät, lasit, muistiinpanovälineet, puhelin ja  kauppakassit.
1324-1400 Krun. Lidl ja Aldi, ostoksia.
1431 Leutasch, asunnolla. Ketään ei näy, ellei lehmiä lasketa. Isäntä saapuu traktorilla, emäntä saapuy myös.
1511 asunnossa, laukut kannettu ja eväät purettu. Päivä on teknisesti maalissa.

Just tuollainen pikkutarkkuus ja jämptiys on ihan omaa luokkaansa tuntomerkkinä, kun lähdetään hakemaan opasta eräpoluille. Kuka nyt haluaisi hortoilla satunnaisesti rinteillä tai lähteä vaikka liian myöhään liikkeelle. Äkkiähän sitä oltaisiin koko yö jossain autiolla vuorella, jos nämä kellonajat eivät olisi oppaan hallussa.

Se, mitä Vilho ei kertonut listassaan, oli kuitenkin merkittävää. Nimittäin haltijat (2) lähtivät oitis autolta viereiseen kylpylään. He mutisivat jotain "kääpiöiden ja muiden maatiaisten hajusta ja matkan järkytyksistä". Pariskunta paineli välittömästi kylpylän sviittiin. Heitä odotti heti myös "mannermainen sauna ja aromaterapia". 

Myös tietäjä (1) meni kylpylään, syyt olivat hieman toisenlaisia. Ensinnäkin hän halusi laadukkaan futon-patjan yöpuukseen. Palvelulistalta löytyi myös hierontahoito (Gertrude (hart)). Myöhemmin kuulin, että tietäjä päätti illaan veriseen pihviin ja paistettuihin perunoihin. Haltijat sen sijaan menivät syömään luomuvihanneksia paikallisen Steiner-koulun opettajayhdistyksen kutsumana.

Vilho nukkui miltei koko illan, lukuunottamatta videopuhelua kotiin ja suihkussa käyntiä. Hän söi kanssamme mikroaterioita. Pihalla ammui lehmä, jos kolmaskin. Emäntä oli todella ystävällinen ja isäntä pesunkestävä maajussi.

Viihdyimme kääpiöiden kanssa oikein hyvin Vilhon asunnossa. Lehmät menivät ajoissa nukkumaan, eivätkä naapuritkaan olleet haitaksi. Ruokaa ja juomaa oli riittävästi, eikä kukaan meistä jäljelle jääneistä ollut nirsoa sorttia. Väki tosin oli vähän tyrmistynyttä, kun Vilho pakotti aiemmin kaikki pysymään autossa kauppareissujen ajan – minkä ihmeen takia?
 
***

Tunnelma koko retken osalta tuntui pikkusen apealta – siis ihan sen takia, että mahdollisesti se komitean terävin kärki oli oitis nostanut kytkintä täällä kohdealueella. Aholaita, tämä vanhin kääpiöistä oli kuitenkin huoleton:
 
 - Meillä on katto päämme päällä, syötävää, juotavaa ja riittävästi pehmeitä punkkia kaikille. Tilaa on ja vieläpä auto pihassa. Sitä paitsi: Uskon vakaasti, että haltijat ovat lopulta kuitenkin asiamme puolella, samoin tietäjämme.

Aholaidan puhe sai minutkin hyvälle mielelle. Tuollainen vakaumus tarttuu. Kääpiöt puhuivat pitkään vanhoista kertomuksista, tarunhohtoisista taisteluista, suurista seikkailuista ja menneistä menestyksistä. Väsynyt olin minäkin, mutta toivo oli minussa herännyt, eikä sellainen toivo helposti sammu, sen tietää jokainen hobbitti.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti