4.9.2022

Haltijat esittelyssä

Haltijat asuvat jugend-talossa Helsingin Katajanokalla. 

Pariskunnan naispuolinen haltija tunnetaan retkikunnassamme nimellä Mari tai Mariél, mutta hänen kokonimensä on Lactanmariél.  Mariel työskentelee päivisin taidegalleriassa Kruununhaassa. Lisäksi hän kerää ja myy antiikkia, sekä opettaa kuvaamataitoa kaupungin Montessori- ja Steiner-kouluissa. Monet Haltija ja huussi -lehden sisutusartikkeleista ovat Marin kuvittamia. Monen vuoden kokemus naisten jousiammuntajoukkuuen valmennustiimissä kuuluu myös hänen taitopakettiinsa.

Mariélin puoliso on Briöcas. Briöcas, tai kavereiden kesken Brikke, on päivisin vapaa taideharrastuksilleen, joita ovat kuvanveisto ja musiikki. Hän huolehtii perhen ruuanlaitosta ja pääpaino on biodynaamisella kasvisruualla ja japanilaisen keittiön herkuilla.  Briöcas on intohimoinen triatlonisti ja harrastaa iaidoa.

 Briöcas opettaa iltaisin työväenopistossa ikebanaa, haltijakieltä ja parcouria. 

Haltijapariskunta esiintyy duona musiikillisesti. Heidän yhtyeensä on Two Elves.  Siitä toivon mukaan ehdin kertoa myöhemmin.

Haltijat on rekisteröity ruotsinkielisiksi. Heidän ruotsinsa on korostukseltaan kauniaislaista, julkisesti mennään suomella, hallinnollisesti ja taloyhtiössä ruotsillla – mutta kotona puhutaan vain haltijaa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti