4.9.2022

7. päivä: Lisää porukkaa ja melkein häätö - Annikki kuviin mukaan

 Kääpiöiden kanssa pääsimme nyt mukaan kauppaporukkaan ja näin meidän majatalon ydinporukka ajeli upeaa laaksoreittiä läheiseen Saksaan kaupoille. Kaupoilta painelimme iltapäivällä Seefeldin hiihtokeskukseen takaisin Itävaltaan. 

    Vilhon puoliso Annikki saapui linjabussilla Seefeldiin ja nyt koko retkikunta oli täydellinen. Meitä on nyt kymmenen kaikkiaan ja kyllä me kääpiöiden kanssa toivottiin, että Vilhokin saisi vähän lisäryhtiä. Toki isossa kuvassa meillä on ollut ihan rentoa ja mukavaakin omassa alppikylässä, mutta pieni buusti ei olisi pahitteeksi retkille. Takapenkillä oli vähän tiivistä, kun palasimme Leutaschiin. Taas päällä oli rankkasade, sellainen yllätti meidät myös kaupoilla ja silloin parkkipaikka todella lainehti.

Naiset kyllä yleensä saavat aikaiseksi. Vilho se vasta keräsi ostoksia ja matkalaukkuja autonperästä, kun emäntä oli ehtinyt selvittää vuokrahuoneistoasiat perinpohjaisesti Annikin kanssa. Meille tuli häätö sieltä yläkerran poikamiesboxista keskikerroksen lukaaliin. Tässä kun oli kyseessä kaksiosainen vuokraus niin seurauksena oli uusi kolmiosainen asunto. 

    Kivaahan se oli. Meille tuli nyt oma huone pesuhuoneineen ja muutenkin lääniä oli enemmän, iso uuni, mikroaalto ja astianpesukone. Lexa ja Tyrkky hyppivät heti meidän uudella sängyllämme, kunnes Aholaita kivahti jotain. 

Vilholle tämä tiesi kiireitä, sillä hän sai aivan yllätyksenä tyhjentää tupansa. Yläkerrassa olisi toki voinut asua parikin päivää vielä, mutta muutto päätettiin hoitaa heti. Yllättävän nopeasti me kyllä saatiin pirtti tyhjäksi ja tavarat uuteen huusholliin, sellaista tuollainen joukkovoima on parhaimmillaan. Piti tyhjentää jää- ja juomakaappia, mutta keskimäärin meidän kalustomme oli aika pienellä alueella ja yläkerta jäikin kyllä melkoisen siistiksi. Kiva oli nähdä myös Vilho aktiivisena ja työn touhussa.

Näin tämäkin päivä meni "uudelleen järjestäytymiseen" mutta Vilho lupasi meille huomiseksi kunnon retken korkeuksiin. Nyt nostetta on, kääpiötkin tuntuvat valppailta ja toivo kunnon uudesta episodista heräsi.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti