2.9.2022

Absoluuttinen paha: Tutustumispaketti

Mitä on absoluuttinen paha? Mitä se on?

Minulle isäntä, päämäärä ja tehtävä. Absoluuttinen paha on absoluuttisen todellinen, käsitteellisesti abstrakti, – mutta hyvin tuttu koettuna. Palvelen absoluuttista pahaa, annan sille kasvot, mutta ennen kaikkea – käden. 

Absoluuttinen paha on... absoluuttista. Parempi olisi sanoa "absoluuttinen", sillä se/hän on olemassa. 

On niin helppoa, kulkea hänen jalanjäljissään, ylistää ja jatkaa hänen tekojaan. Olla hän, jakaa tulikastetta, toteuttaa– todellakin execute.

 Mitä voisinkaan puhua resursseista, luottokorteista, passeista ja koko maailman manipulaatiosta. Rahaan, valtaan ja... viihdykkeisiin voi kyllästyä; – aivan niin, kyllästyä perinpohjaisesti. Mutta itse pahuuteen ei kyllästy koskaan.

Sillä pahuudessa mikään ei riitä.

Ymmärrän, ettette ymmärrä. Otetaan siis esimerkkejä, vertauskuvia ja paraabeleja. Siihen, olette taatusti tottuneet, ettekö vain, lapseni?

Siltä kuuluisalta "valon" puolelta löytyy helppo esimerkki. Jeesus Nasaretilainen tunnetaan "Jumalan poikana",  miehenä joka otti kuolevaisen ruumiin ja kuinka ollakaan, kärsi ristinkuoleman. Työtapaturmia sattuu, c'est la vie. Ei hän ollut absoluutisesti hyvä tai muutakaan, vaan jalkautunut jumalan edusmies. Ihmisten keskuudessa kannattaa toimia ihmisenä, se on huomattu varhain. Näin mekin mennään. Tässä sitä kierretään maata.

Mitä muuten Jeesukseen tulee, niin tuttu kaveri –itsepäinen kuten useimmat juutalaisaktiivit ja fiksu. Ei tullut kauppoja meille, mutta siitä episodista avautui loputon markkina vastarintatoiminnalle. Ja se jarno joka kuvitteli, että head hunter on joku uudehko ilmiö, niin my boy! Sovitaan hinnasta ja samalla sovitaan kaikesta muustakin. Se mikä ei ole kaupan, myytiin hetkeksi jo jollekin toiselle.

Minulla – jos ollaan rehellisiä – on vain kalpea aavistus siitä, mitä on absoluuttinen paha. Työnantajani edustaa jotain suurempaa, rajatonta, valtavaa. Meidän rekoissamme ja kuorma-autoissamme, toki joskus aika pienellä kirjaimella, lukee aina Evil has no boundaries

****

Näen käsien nousevan ja typerien kysymysten syttyvän siellä! Mitä ihmettä rekat, kuorma-autot ja tarrat tähän liittyvät?

  Naapurin porukka  – juuri tämä valon ja välittämisen kirkko – keksi tuhat sivua hyviä myyntipuheita ja miltei tyhjenisi pajatson iskulauseista. Meidän markkinointiporukkamme tarttui ensimmäisenä tuohon "Tie, totuus ja elämä" - riffiin ja rakennettiin sitten siitä eteenpäin. Missäs sitä rekkaa muualla pukkaa kuin tiellä.

    Jokainen tietää että, kaikki tiet johtavat helvettiin. Näin se on ja meidän firmamme päällystää ne hyvillä aikomuksilla, ynnä lisäksi kaikki duunataan täysin korruptoituneesti. Tiebisnestä paremmin hankkii ainoastaan rakennus- tai lääkealalla, mutta niitä kytätään ihan "saatanasti". Mitä tulee järjestäytyneeseen rikollisuuteen, niin jonkun sekin piti järjestää.

***

    "Totuus" puolestaan on sopimuskysymys. Tarvitsee vain lukea tämän päivän lehtiä, niitä nykyjulkkisia eli"asiantuntijoita" ja muita koulupudokkaita joita olemme sinne sirotelleet.  

    Ketä kiinnostaa asiantuntija, joka puhuu totta? Oikeasti! Mehän haluamme vain kuulla, kuinka asiantuntija "täräyttää suorat sanat", "kertoo nyt näkemyksensä" tai – herranjestas - "varoittaa"!

Asiantuntija voi olla myös huolestunut tai nähdä huolestuttavia piirteitä tai jopa muistuttaa riskeistä! 

Lue eteenpäin. Klikkaa. 

Me päätämme. Toisille se on tissit, toisille peppu, kolmansille herkkä hauisveikko grillin ääressä tai vartissa valmistuva "arjen herkkuruoka". Anna tulla, meille se sataa. Katso ihmeessä Nollu Noupadin rohkea asu. Niin ja tärkeämpää: Hieno ele kiekkolegendalta (joka ei tiedä mikä on "ele" tai "hieno", mutta sinähän menet nekin typeryydet katsomaan).

    Ja sitten kun joku kuolee, kerrotaan siitä komeasti, sitten kerrotaan sen kuoleman kokemisesta muiden päiväperhosten suulla, kavereiden arvioista edesmenneestä ja nollajulkkiksen reaktioista; Niin ja vielä nollemman eleistä johonkin vainajan tuottamaan ja lopulta vielä kuolinilmoituksen julkaisusta.  Tottahan tämä kaikki on, tämä on totuus. 

Totuus. Totuus. Totuus.

Kunpa osa tyypeistä voisi kuolla monta kertaa. Onneksi sillä tiellä on tulijoita.

Joten ei muuta kuin hyvää matkaa reitille tie, totuus ja elämä. Kaksi ensimmäistä on meidän korporaation hallussa ja voit ihan keskenäsi miettiä, minkälaista "elämää" elelet; Siihen sun elämääs ei varmaan pääse tietä pitkin eikä nettiyhteys toimi lainkaan. Vapaana päästele pikitiellä ja kuolaat luurista kun naapurin koira on just ottanut hauska ilmeen somessa ja rouvankin puskurit näkyy samassa kuvassa. Meillä on sellainen "vapaa kaveri "myyntiosaston maskottina kahvihuoneessa, sen nimi on hukkunut eskimo tonnisessa jääkimpaleessa.

Netti on kyllä kiva, ei siinä mitään. Itse pidän myös kirjoista. Muistatteko, niitä vanhoja paperipinkkoja, joissa on puremisen kestävät kannet. On oikeita sivuja, kieliä ja käännöksiä, miettikää miten alkuperäistä?

Ajatelkaa vaikka miten Bulkakovin kirja kääntyi suomeksi? Niin, katsokaapa vaikkapa meidän Zuuglesta alkuteoksen nimi, tehän tomppelit ette tiedä enää edes sataako pihalle, ellei puhelin sitä kerro.

 Mutta sen vaan sanon, että kun Saatana saapuu Moskovaan, niin sitä pikku tarinaan sivujuonteineen te että unohda kyllä koskaan. 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti