28.3.2013

4. Trier

Annikki ja Vilho sovittelevat pipoja Trieriläisessä tavaratalossa. Sopivat löytyvät ja elämä jatkuu hieman vähemmän kylmäpäisenä. Trier on loistava paketti roomalaisaikaa: amfiteatteri, kolme kylpylää, merkittävä portti ja Aula Palatina, keisariajan hallintorakennus josta on väännetty kristillinen basilika. Kohteet ovat pienellä alueella ja kauttaaltaan kaupunki on sympaattinen.
Pariskunta järjestää itsensä pikamarssia kiinalaiseen ravintolaan lounaalle, ja siellä tuntuu väkeä piisaavan muutenkin. Parin pöydän päässä on saksalainen isä kahden tyttärensä kanssa samasta hotellista. Muutenkin väkeä tuntuu olevan pääsiäislomareissulla  - siis nimenomaan saksalaisia.

Iltapäivällä tolkuton kohteilla ravaaminen taukoaa, kun roomalaissiltaa pitkin sankarimme kaahaavat takaisin hotellille ja sieltä pian kaupoissa käymään. Pitkän päivän päättää saksalaisesti sopivaan tapaan maaottelu Kazakstania vastaan. Ottelu hoituu maajoukkueelta helposti, mutta sitä ennen on nautittu toinen lämmin ateria alakerrassa, hotellin bulgarialaisiin ruokiin erikoistuneessa, mukavassa ja edullisessa ravintolassa.

Vilho on siis hyvin syönyt ja maajoukkuetta tuntuu vaivaan sama vaiva. Saksa pöllyyttä Kazakstania ensimmäisen jakson miten hauaa ja toisella jaksolla peli ei enää maita vaan vieraiden annetaan tehdä Nürnbergin illassa kavennusmaali. Die Mannschaft kuitenkin hoitelee peruspelillä homman loppuun asti, tekee sellaiset 10 tolppalaukausta ja jatkaa suvereenisti lohkonsa kärjessä. Valmentajaakaan ei studiossa höyhennetä, vaan aikaa on naureskelemiseenkin. Pelin olisi kuitenkin pitänyt päättyä 8-0 eikä vaivaisesti 3-1. Mutta tulos on taattu tässä maassa.

2 kommenttia:

  1. Eipä suoraan liity tähän, mutta toteanpa kuitenkin, kun kerrankin olen jotain urheilua puolivahingossa noteerannut, että HIFKi lähti sitten kesälomalle. Vahingoniloni on suunnaton. Pitäisiköhän keskittyä vähän enempi siihen pelaamiseen eikä tappelemiseen, niin voisi jotain siitä hommasta tullakin. Valmentajansa, tämä joku Miksu mikälie, osoitti oman pienuutensa ja moukkamaisen typeryytensä sillä, että ei suostunut kättelemään voittaneen joukkueen valmentajaa. -ttu, mikä spede. Sellainen joukkue millainen valmentaja ja päinvastoin. Tekisipä mieleni heittää kevyt yleistys tähän: Idioottien laji.

    VastaaPoista
  2. Juu, asiallinen havainto. Taisi jäädä toteamatta, että Kölnissä olimme majoituksessa jäähallin tuntumassa ja sunnuntaina siellä raavas väestö ja naisväkikin sonnustautui pelipaitoihin ja kokoontui pubeihin juomaan olutta ennen peliä. Meno oli kyllä hyvin siistiä ja olut siellä oli käsittämättömän hyvää. Mutta laji tuolla oli siis lätkä Vilhon suureksi hämmästykseksi.

    VastaaPoista