12.11.2023

27. Paluumatka Ateenan kautta Helsinkiin (kahdeksastoista päivä)

 Kello on 04 aamuyöllä kun Susivuoret heräävät. Hyvin pian lähdetään kentälle, kaikki onkin valmiina. Ulkona on tietysti pimeää. 

Tavarat saadaan matkaan ja emännälle jätetään Suomi-tuliaisena pussillinen Marianne-karkkeja. Lentokentälle on matkaa ehkä 500 metriä, joten kohta Susivuoret pääsevät jo check-iniin. Se menee nopeasti. 

Turvatarkastuskin on helppo ja pian kaksikko on odottamassa pääsyä Ateenan-koneeseen.

Lennolla päivä on valjennut sen verran, että saaria näkyy. Nytkin saadaan vettä ja kahviakin olisi tarjolla. Joku keksi taisi tälläkin lennolla tulla evääksi. Lentoaikahan on suurin piirtein 45 minuuttia. Susivuoret ovat nukkuneet muutaman tunnin ja juoneet viiniä vielä illalla, joten aamuhämärän ensimmäinen lento menee aika sumuisena mielikuvien puolesta.

Ateenaan päästään helposti ja tälläkin kertaa lähtöportti on hyvin lähellä saapumisaluetta. Suomalaisia alkaa näkyä ja kuulua siellä täällä. Tämäkin lento on Aegeanin. 

Helsingin-lennosta merkittävin tieto on se, että Susivuoret eivät pääse ikkunapaikalle, vaan siinä istuu pitkä kreikkalaistyttö. Ulkona ei kuitenkaan näy mitään, sillä siellä on jonkinalaista utua hyvin korkeallakin ja maa on pilvessä. Susivuoret ehtivät saada ruuat ja juomat, kun turbulenssi alkaa. Sitä jatkuu koko loppumatkan ja väki ei saa ruokia ja juomia muualla koneessa. Turbulenssi ei ole pahaa, mutta se on aika jatkuvaa ja ärsyttävää.

Vilho on sitä mieltä, että syynä tähän ovat myrskyjen hännät, jotka ovat sapuneet Britanniasta Ranskan ja Espanjan rannikoille ja kohti Pohjolaa. Näistä on mediassa puhuttu jo pitkään, lopulta myrskyt eivät Suomeen asti kantaneet, mutta taitavat osua vielä tälle reitille. Kapteeni ei edes yritä väistää turbulenssia tai vaihtaa korkeutta, ilmeisesti sitä ei pääse siis pakoon.

Paluu Suomeen menee kuitenkin hyvin. Vantaalla Susivuoret pääsevät pian myös lentokentältä junaan ja sitten kotiinsa. Kotonakin on kaikki kunnossa ja päivä on vasta nuori. Paljon ehtii, kun aloittaa aamulla kello 04. Nyt menossa on perjantai, totuttelu Suomeen ja pitäähän loman jälkeen vähän levätäkin. Onneksi on viikonloppu.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti