27.8.2023

2. Päivä: Hyvää mokkaa Suomesta

 Kahvi maistuu erinomaiselta, vähintään hyvältä. Vilho on pilkannut itseään pari viikkoa juhlamokkailusta, sillä kahvipaketti on Suomesta. Eikä kahvi ole mitään Presidenttiä vaan saksalaistuotetta Lidlistä Helsingistä. 

Me vanhat parrat muistamme, miten suomalaiset seuramatkalaiset, jotka nykyään kansoittavat hoitokoteja, veivät Mallorcalle ja Kreetalle kotimaiset kahvipaketit. Annikki on nyt 3 viikkoa pilkannut Vilhoa Extra Dark Roast -kahvipaketista, jonka V on kiskaissut matkavarustukseensa.

Vielä tällä viikolla Vilho jutteli työkavereidensa kanssa ja kertoi yksityiskohtaisesti Saksan ja Itävallan päivittäistavaroiden hinnoista. Niistähän Vilho tietää kaiken, toisin kuin ko. alueiden kulttuurista tai historiasta. Saksassa Lidlissä nimittäin kaikki on halvempaa kuin Suomessa, paitsi - kahvi. 

Nimittäin moni meistä muistaa sen, että kiloissa laskettuna Suomi on kahvikulutuksen ykkönen. Tähän liittyen kahvi on Suomessa sellainen tuote, että jos se on kallista kaupassa, kauppias saa viettää päivänsä myyjien kanssa jutellessa. Kahvi ei ole ehkä sisäänheittotuote, mutta kallis kahvi on  absolute turn-off. Suur-Germanian alueella tilanne on toinen ja kahvi on markkinahintaista.

Lisäksi kahvi unohtuu kovin usein ensimmäisellä kauppareissulla, jossa olut ja viini vie pääasiallisen juomahuomion. 

Siksi Vilho matkustaa Itävaltaan puoli kiloa kahvia laukussaan, Extra Dark Roastia, jota Annikkikin suostuu juomaan puolikuppia. Eikä tuota puoltakiloa tarvitse tuoda takaisin Suomeen. 

Ja kyllä: Minun takiani täytyy keitellä ne aamukahvit, joi sitä kukaan muu tai ei.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti