29.3.2018

2.1 Aamu-unia Ateenassa ja fetaa noutamassa

Susivuoret ovat jakaneet suuressa vuoteessa yhteisen peiton ilmeisen onnistuneesti yön aikana, sillä unta on kiskottu viimeinkin erinäisten valvomisten jälkeen lähes 9 tuntia. Ennen puoltapäivää sentään ponkaistaan ylös.

Kuten aina, uudessa paikassa on intoa tutkia nurkkia, ottaa kuvia ja puuhata aamiaista – ennen kaikkea tehdä joka hommaa samaan aikaan ja innostuneen rauhattomasti. Nyt päästään parvekkeellekin asti ja niinhän vaan Annikki näkee sieltä tien päässä korkealla hahmottuvan Akropoliksen. Katua reunustavat täälläkin appelsiinipuut runsaine hedelmineen. Miljöö on samalla sekä harmaan urbaani että eteläisen pehmeä, mutta vääjämättömän kaupunkilainen.

Kahvien ja piskuisten croissantien jälkeen aamiainen on nautittu, keskeistä ateriassa on kuitenkin Annikin puristama tuoremehu, sillä asunnossa on odottanut vadillinen aplareita ja banaaneja.

Vilho janoaa jo kuitenkin kaupoille, sillä päivän ohjelmassa on varustautuminen. Muonaa ja juomaa on saatava, joten pian laskeudutaan neljännestä kerroksesta appelsiinipuiden alle ja pian kiertomatka vie markettiin.

Vilhokin pääsee tapaamaan taas Luotettavaa Lammasta eli tuotemerkin Epeiros (Epiros) juustotuotteita.

Epeiros-tuotemerkki

On pakko saada leipää, salaattia, kovaa juustoa, fetaa, halvaa, oliiveita, retsinaa, suklaata, vettä, punaviiniä, pikkupullot viinaa ja tietenkin giganttipapuja tomaattikastikkeessa. Sitten olo helpottaa kummasti. Kotona voidaan syödä leipää, salaattia, molempia juustoja ja tietysti papuja lounaaksi ja siinä sitä alkaakin olla päivään ohjelmaa. Annikki pujahtaa päiväunille. Vilho sentään käy parvekkella katsomassa sataako vielä, vilkaisee Akropolin vaikuttavia rakennuksia ja palaa hetkeksi tietokoneensa ääreen. 

Pian Annikin vierestä löytyvä Vilho lukee yllättävän monta sivua opiskeluaikoina ostetusta Penguin-pokkarista tarinaa Kreikan historiasta, mutta niin vaan uni voittaa. 

Illalla käydään vielä hedelmäostoksilla ja kulmakaupassa. 

Ensimmäinen lomapäivä Ateenassa on ollut toivottu. On miellyttävää kuljeskella lomakodin lähinurkilla kauppaa etsien, katsella ympärilleen ja koputella appelsiineja katupuissa. Kiireetön huolettomuus, päiväunien mahdollisuus ja kaiken uutuus on loman alun suurta luksusta ja monella keikalla samanlaista; arkisen yksinkertaisuuden onnea, mahdollisuuksien ja loputtoman ajan suloista harhaa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti