28.3.2018

1.3 Sinisellä linjalla kaupungin sydämeen eli myöhäinen metromatka

Lentokoneessa vietetty aika ei ole kokonaan vienyt puhtia Vilhosta, mutta ehkäpä lentoaika odottamisineen on vienyt niin kauan, että Attikan valojen jo viimein näkyessä koneen ikkunasta alkaa Vilho olla valmis sujahtamaan pikavauhtia Ateenan keskustaan.

Ateenan yllä on turbulenssia melko reilusti, ei mitään valtavia kuoppia, mutta jonkin verran rytinää.
Lentokoneessa huumori on auttanut alkumatkan kismittämisiin, apua tähän on saatu koneen telkkarista. Ruudulla on esiintynyt Bobbie the Bear, tarkoituksellisen kömpelön animaation tähti, joka karhuksi toimii kovin inhimillisesti ja töppää ihan työkseen: Bobbie on todellinen talentti. Lastenohjelmat ja niiden kaltaiset klipithän toimivat lentokoneessa hienosti, siellä istuessa muutenkin taannutaan tarhalasten tasolle.



Bobbie the Bear,
filmitähti.


Susivuorien B 737 laskeutuu aika tarkkaan 2130 Ateenaan ja koneesta päästään nopeasti ulos, koska kaksikkomme istuu rivillä 2.

Susivuoret ravaavat viimein matkalaukkujensa kanssa öiseen ulkoilmaan, mutta kovin nopeasti palataan sisätiloihin ja suuriin siltakäytäviin, joita pitkin pääsee juna-asemalle. Suuresta pyöreästä aulasta löytyy lippuautomaatti. Tiketti kentältä keskustaan on erikoishintainen, 10 €/kpl.

Metron sinisen linjan laituri on urbaanialueen junan kanssa yhteinen, kylttejä pitää katsella sen verran, että nousee oikeaan junaan – mutta kylttejä tosiaan riittää. Yleistunnelma asema-alueella on pikkuisen nuhjuinen, mutta järjestelyt toimivat.

Sinisen linjan kyyti lähtee 2230 ja matkaa keskustaan on kyllä reilusti, siihen menee 45 minuuttia. Evangelismo-metroasemalla ollaan jo pysäkin päässä Sintagmasta – tässä Susivuoret nousevat maan pinnalle odottamaan vuokraemäntää Sotamuseon eteen, kello napsaa 2315.

Kello on jo 2345 kun vuokraemäntä lähtee ja Annikki ja Vilho ovat kaksin asunnolla. Yöpalaksi syödään annokset pussinuudelia ja nuo matkalaukusta otetut kevyet ateriat ovat aivan nappiin tässä vaiheessa. Lentoaseman kaupasta on pikaisesti ostettu 2 pulloa retsinaa, joten päivä voidaan viimeistellä valkoviinilasillisen ääressä. Asunto on komea ja mukava. Pian erityisesti sänky alkaa kiinnostaa matkailijoita, joiden on kuitenkin ollut pakko kerrata päivän tapahtumia muutaman lasillisen verran.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti