4.4.2023

3. Kylillä ja kaupoissa – torneja ja basilica

 Susivuoret pääsevät Bolognan kuuluisille galleria-pylväskäytäville vasta iltapäivällä. Vilho nukkuu pitkään, tosin vaimo on käynyt kaupassa ja kahvilla jo aamusella. Viinitön jakso on päättynyt puolittaisiin bakkanaaleihin ja valvomiseen. 

    Annikki ja Vilho käyvät katuja pitkin melko päämäärättömästi, lopulta luovien tiilitalojen viidakossa kohti katedraalin aukiota. Täällä on turha kuvitella suunnistavansa kirkontornien avulla. Kadut kulkevat talojen varjossa, taivaalla on kirkas, häikäisevä aurinko. 

Kaupunki on siisti, siihen Vilho kiinnitti ensimmäisenä huomionsa. Ei koiranpaskoja, roskaa vähän ja kulkutiet ovat kunnossa. Ollaan rikkaassa, Italiassa, järjestäyneessä ja varakkaassa pohjoisen kaupungissa, tiedostavan yliopiston ympäristössä.

Basilica aukioineen on komea, Vilholla on aikaa pelleillä videolla, sitten kuvata ja ihailla merkillistä kirkon fasadia. Aikainaan Susivuoret vaeltavat kauppaan, lähemmäksi kotia ja sitten taakkoineen asunnolle. Vaatimatonta lounasta seuraa lepo.

 

Myöhemmin Vilho käy pari kertaa lähikaupoissa. Varustaudutaan kuin ydintalvea varten, vaikka edessä on vain seikkailu Firenzeen. Tämä päivä on kuitenkin varattu maleksimiseen, kauppoihin ja haaveilemiseen, typeriin, vilhomaisiin ajatuksiin.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti