6.9.2021

9. Majaa vaihdetaan: Siirtyminen Oberjochiin

 Susivuoret heräävät ajoissa, päivä on edelleen upea mutta mieli on haikeana, sillä kotoinen pikkukylä Langenried on jätettävä taakse ja kaikki maailman romut kerättävä nurkista. Voi luoja miten paljon Susivuoret ovat ehtineet kerätä juomia ja ruokia! Nyt kaikki romppeet kootaan Miniin ja lähdetään 50 km päähän uuteen majapaikkaan. Aurinkoa ja lämpöä on tarjolla ja päivä on lauantai; Se tarkoittaa vipinää saksalaisilla tiellä, koska viikonloppuna täällä liikutaan ja reissataan hyvin paljon kaksi- ja nelipyöräisillä.


Miniä pakataan hartaasti Langenriedissä.
 
 
Ajomatka on aurinkoisen lisäksi helppo, mitä nyt liikennettä on jonkin verran. Ensin edessä on aivan upea Alpsee-järvi, jota edellisenä päivänä jo ihailtiin Hündlelta. Järvi on kertakaikkiaan komea ja maissa joita näitä ei ole satojatuhansia, näistä muutamista otetaan ilo irti ja niitä todella arvostetaan. Ja onhan järvi aina näyttävä, kun sen taustalla on jylhiä vuoria.

Pientä kauppakeikkaa on tehtävä, sillä päivä on lauantai ja sunnuntainakin on syötävä.
 

Uudet reissun maisemat ovat järjettömän hienoja Bad Hindelangin alue on hyvin jylhää ja Oberjoch on sitten se yläkylä, joka nousee tiukkaa serpenttiinitietä vielä reilusti ylemmäksi. 
 
Uusi asunto on korkeudessa 1176 metriä ja kaikkialla nousevat upeat vuoret. Tämä on kallis, hieman yläluokkainen kylä, mutta tällä kertaa asuntoon on panostettu. Huusholliin päästään kello kaksi ja sitä ennen käydään pizzalla kylässä. Täällä ei ole missään vapaata pysäköintitilaa edes yhdelle autolle. Onneksi Susivuorilla on matkailijakortti, jolla koneesta saa pysäköinnin ilmaiseksi suurille kunnallisille parkkialueille. 
 
Asunto on todella hieno alppitalon yläkerta. Komeat hirret kulkevat täällä kohti harjaa ja kaksi parveketta tarjoaa näkymiä ja vaihtoehtoa auringon suhteen. 
 
Vilho nukkuu päiväunet ja on  vähän vahvemmilla. Kotiutuminen on toki helppoa ja edessä on varmasti komeita vuorikeikkoja näissä puitteissa.
 
Vilhon Mini on aiheuttaa hermoromahduksen, sillä sen parkkipaikka on pienessä yksityisessä parkkikellarissa, johon ajaminen on kamala kokemus. Vilho ottaa touhulle aikaa ja saa auton naarmuitta tähän kamalaan sumppuun ja vieläpä pujotettua asunnon omalle paikalle. 

Illalla on vielä aikaa suunnittelulle ja mahtavasta ympäristöstä nauttimiselle. 

Melkein unohtui: Annikki muistutti että Vilhon kirjoitukset ovat heikkotasoisia, mutta emme tiedä voiko asialle tehdä mitään.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti