1.11.2018

53. Katedraalilla käväisemässä: Valladolid

Päivä on pilvinen ja pikkusateinen, mutta Espanjan mittakaavassa Valladolidissa on oikeastaan hyvä sää. Pohjoisessa tulee lunta, rannikolla vettä ja siellä täällä sää on kohtuullinen sisämaassa, kunhan ei olla liian korkealla.

Valladolid on ollut Susivuorille askel kohti Madridia ja ennen kaikkea korvaava kaupunki rannikon majoituspaikoille. Täältä ei ole siis haettu mitään erityisen ihmeellistä, vaan kohdalle sattui mukava ja sopiva asunto.

Kaupungissa on kiva kävellä, mutta sellainen verrattain mutkaton bisnesmeininki paikassa jatkuu.

Ydinalueella on kirkkoja miltei tuhkatiheässä, mutta mitään idylliä ei varsinaisesti vastaan tule.


Valladolidin katedraali


Katedraali ei välttämättä ole merkittävin kaupungin rakennuksista, mutta pitäähän se katsastaa. Susivuorten kaupunkikierros on todella pintapuolinen ja pääasiassa liikkellä ollaan virkistysmielessä.


Katedraalin takaosat ovat eri aikakausilta ja osa talosta on yhä kesken. Nykytilassaan mökki on jokseenkin käsittämätön kokonaisuus:


Valladolidin katedraalin peräpäätä



Susivuoret käyvät vielä Plaza Mayorilla, joka toki on komea paikka. Heitä vetää kuitenkin puoleensa enemmän läheinen El Corte Inglés -tavaratalo. Sinne onkin helppo paeta, sillä puuhakkaassa Valladolidissa tapahtuu ja aukiollakin on helvetinmoinen sirkkelin tai jonkin muun työkoneen ääni. 

Mutta suuressa tavaratalossa alkaa homma taas sujua.




Plaza Mayor de Valladolid

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti