1.9.2023

4. Päivä: Kävely Klammin kylään

Maanantaina Susivuorilla on erimielisyyksiä ohjelmasta. Vilho haluaisi vain nukkua koko sadepäivän, mutta on antanut edellisenä päivänä ymmärtää, että voisi lähteä Telfsiin bussilla. 

No, lopulta tilanne asettuu siten, että Vilho lähtee kirkolle päin kävelylle, sillä huolimatta kovasta pilvisyydestä, päivällä on kuitenkin melko sateetonta aikaa. Epävakaatahan keli on koko ajan.

Päivän kävelylenkki on lopulta pitkä. Vilho haalii askeleita ja viihtyy jokimiljöössä tasamaalla ja kylien ketjussa. Kirkolla on matkailijan yksi mekka, nimittäin kierrätyskeskus. Vilho vie sinne lasitavaraa ja jatkaa kauas laakson toiseen kyläkeskukseen – jos Klammia voi sellaiseksi sanoa. Mutta Vilho sitä sellaiseksi sanoo, koska siellä on kylän toinen ruokakauppa, Spar.

SPAR on melko vaatimaton ja hyvin kaukana kotoa, mutta Vilho keräilee jotain ostoksia malliksi kauppareppuunsa. Saksassa ja Itävallassa asutuskeskuksien koon voi määritellä sen perusteella, onko niissä Lidliä tai Aldia. Pikkupaikoissa on vain Edeka (Saksa) ja Itävallassa Mpreis. Vähän isommassa kylässä Itävallassa on sekä Spar, että Mpreis. Kotoinen Leutasch on jotain siltä väliltä, sillä asutusta on pitkin jokilaaksoa hajallaan.

Vilho juo paluumatkalla oluen ihan janoonsa. Jokivarressa on tiaisia puissa, mutta hyvää lintukeliä ei oikein ole näinä sadepäivinä. 

 Kylän nimi Klamm kaikuu Vilhon päässä tietysti vahvimmin Kafkan Linnan takia. Erikoinen nimi Klamm seikkailee Linnan hahmona, vaikeasti saavutettavana linnaburokratian viskaalina, jonka tapaamisyritykset vievät kirjasta leijonanosan.

***

Maastomielessä joutava maanantai käytetään toiseenkin kauppareissuun,heti kun Vilho pääsee pirttiin ensimmäiseltä. Edessä on lisää tallustusta, nyt Annikin kanssa. Yhä täydennetään juoma/ruokavarastoja Mpreis-käynnin avulla. 

 ***

Vilho tuntee alppireissujen sään ja siihen liittyvät kuviot. Sadepäivinä ei pidä liikaa kuvitella, silloin kannattaa ottaa niitä rokulipäiviä, jos niitä on tullakseen. Sadepäivinä saa olla arkinen, käydä kaupassa ja roikkua Twitterissä. Sitten kun taivaalta pilvet väistyvät, pitää olla valmis rinnepäiviin ja niiden rankkoihin kuntoreissuihin.



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti