5.11.2017

50. Jaca revisited eli lähtö Bielsasta kohti Baskimaata ja Bilbaoa

Palataan hetkeksi perjantaipäivän aamuun.

Viekas maantie vie Susivuoria kohti Elgetaa Pyreneiden vuoriseudulta. Bielsan takamailta, Salinsa de Sinistä on lähdetään aamulla ja on aika jättää taakse mainio asunto kivitalossa ja naapuri kissa.

Autossa on kastetta, kun Vilho käynnistää Peugeot 208:n ja suuntaa etelään. Pian vaihdetaan länteen kulkevalle reitille, joka pujottelee merkillisesti pikkukylissä ja kapeilla teillä, joissa kuitenkin ajellaan suurilla kuorma-autoilla täyttä vauhtia ja rekkojakin tulee vastaan.

Vilho ajaa takaisin Jacaan, jossa vietti edellisen viikon. Täällä tankataan ja käydään suuressa Carrefourissa. Vilholla on mahdollisuus näyttää Annikille autosta hotellinsa ja pari muuta tuttua paikkaa.

Sitten edessä on Vilholle hyvin tuttu lenkki kohti Pamplonaa - tie menee vuoroin pienenä polkuna peltojen lomassa ja sitten järvialueella, välissä on muutama pätkä isoa moottoritietä. Järvellä pidetään taukoa ja syödään salaattia.

Aragoniasta ajetaan taas Navarraan ja Pamplonan isojen liittymien kautta vähitellen kohti Baskimaata.

Edessä on vielä muutamia pieniä, hyvin teollistuneita pikkukaupunkeja, joita ei voi sanoa kauniiksi. Näiden vastapainona kukkuloilla on vanhoja kyliä ja Elgeta - määränpää - on yksi tällainen. Perille ehditään valoisalla.

Vilho kantaa matkatavarat kolmanteen kerrokseen jyrkkiä puuportaita varten. Maanmainio Deuterin vedettävä matkalaukku muuntuu hetkessä selkärepuksi, kun vetoketjun alta saa täysiverisen kantolaitteen esille. Näissä keikoissa repputoiminto on uskomattoman hyvä, kun kädet jäävät vapaiksi mm. Annikin laukulle.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti