1.11.2017

40. Ranskalainen viinaralli Parzánissa

Aivan Ranskan-tunnelin jälkeen tiellä A-138 on Espanjan puolella Parzánin kauppaliittymä. Mitään todellista kylää ei ole, mutta täältä löytyy kolme isohkoa kauppaa, bensa-asema ja ravintola/baari/kahvila.

Kaupoista löytyy suuria ja edullisia karkkipusseja, oliiviöljyä suurissa pulloissa ja lavatolkulla viinaa.

Vilho luulee tulleensa Tallinnan laivalle.

Kaupasta saa sangriaa, portviiniä ja sherryä litratavarana, hyvin edullisesti. 4 €/litra ja ei kun purkkia hanan alle.

Täällä myydään hyviä espanjalaisia merellisten herkkujen säilykkeitä, oliiveja ja kaikenlaista makeaa mitä maasta löytyy, kuten torróne/turron-levyjä.  Haribon karamelleja ei Espanjasta saa suurissa pusseissa yleensä, mutta täältä saa. Samoin autolasteittain Tobleronea ja ties mitä kaikkea.

Viinihyllyt ovat aika kehnoja, mutta viinaa on sitten senkin edestä. Pääpaino on viskillä ja ennen kaikkea ranskalaisella  pastis-anisviinalla. Viskiä ja pastista saa laatikoittain ja myös 2 ja 2,5 litran pulloissa, eikä Vilho ole moisia nähnyt edes Marseillessa.

Kaikissa kaupoissa on sama meininki.

Annikki ja Vilho yrittävät löytää epätoivoisesti päivittäistarvikkeita, mutta kananmunia on turha hakea, sen sijaan kopiohajuvesiä ja ihmeellisiä väkeviä viinejä ja kopio-portviiniä löytyisi.

Annikki löytää jostain maitoa ja jotain muuta syötävää. Edessä on pian pyhäinmiestenpäivä, joten hieman pitäisi varautua. Vilho ostaa olutta, sitä on saatavilla helposti.

Kaikki asiakkaat ovat ranskalaisia, Susivuoriakin puhutellaan sen mukaisesti ranskaksi.

Francisco Goya: Los desastres de la guerra. 1808-14. Prado.

1 kommentti:

  1. Erikoista. Niin ne vaan harmonoimattomat valmisteverot pistävät vipinää EU-kansalaisen punttiin rajalla kuin rajalla.

    VastaaPoista