2.11.2017

43. Madrid/Londres Calling

Mestareiden Liigaa pelataan tänäänkin ja Wembleylle  Lontooseen on tullut todellinen tähtisikermä Madridista. Krediittien perusteella Real Madrid on seurajoukkueiden maailmanmestari ja parhaaksi pelaajaksi maailmassa juuri valittu Cristiano (kuten häntä Espanjassa aina kutsutaan) on kokoonpanossa. C. Ronaldo onkin avauksessa ja ihan iskussa.


***
Puikkaria ja koko hänen hallitustaan Katalonian parlamentista kutsuu Madrid. Edessä on syytteitä vallankumouksesta ja muuta pientä.

Puigdemontia ei näy mailla halmeilla, hän pistelee simpukoita Brysselissä ja plärää Elban matkaopasta vaikka itsenäisyyshommat kusevat kuin Manneken konsanaan.

TV näyttää livekuvaa siitä, kun Madridin Atocha-rautatieasemalle saapuu parlamentarikkoja Barcelonasta – he ovat tulossa vastaamaan tekemisistään.  Yleisöä on valtavasti, osalla on mukanaan Espanjan lippu.

Joku huutaa: Missä on tasavalta tänään?


***

Huolimatta kuningaskunnan ryhtiliikkeistä Real Madrid häviää Wembleyllä 3-1 Tottenhamille. Maaleja tekevät englantilainen Alli, ruotsalainen Eriksson ja tietysti eräs Cristiano Portugalista.

Pelin jälkeen lausuntoja on mukava kuunnella.

Ranskalainen Zidane puhuu hyvää espanjaa ja kertoo missä mennään Madridin suhteen. Legendan karisma on niin kova, että hän selittäisi tuolla Lontoossa vaikka brexitin parhain päin.

Lontoolaisten valmentajakin puhuu hienoa espanjaa. Hän on argentiinalainen Pochettino. 
Hän on jotenkin niin nöyrä ja asiallinen, että puheita on helppo uskoa. 

Ja uskoa tässä tarvitsee,yksi jos toinenkin.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti