29.3.2012

Vilhon on päässyt Ranskanmaalle!

Aamun lento sujui ilman suurempia bonuksia kotimaisella yhtiöllä ja matkaevääksi löytyi maittava sämpylä.

Koneessa matkusti myös elävä legenda, Lasse Pöysti, arvatenkin Pariisin-asunnolleen.

Vuokra-auto järjestyi varauksen mukaisesti. Ulkona odotti kesäinen keli, aurinko paistoi ja paisteessa pärjäsi paitasillaan. Kevät on siis pitkällä.

Pariisia päällysti pieni utu, osittain aamu-usvaa, osittain ilmansaastetta. Kaupunki oli kuitenkin kaunis ja oma itsensä. Eiffel-torni ja Sacre Coeur näkyivät tielle ja matka eteni mukavasti.

Eväitä hankittiin ja tie vei lopulta Chartresiin. Vaikuttava katedraali näkyi kilometrien päähän. Se on todellakin mykistävä.

Vilhon ja Annikin loman ensimmäinen päivä on kuitenkin omistettu pelkälle saapumiselle ja levolle. Kaupasta haimme evästä ja hotellilla nukuttiin päiväunet. Aurinko jaksaa paistaa. Lyhyt tarviketäydennys Carrefourissa illalla, katedraalin kuvaamista ja lepo jatkuu. Shamppanjaa, tekstiä tähän, ruokakulttuuria; vaatimattomasti, vauhdittomasti.

1 kommentti:

  1. Pöysti on nero. Yksinkertaisesti ja pelkistetysti sanottuna. Mies, jonka karisma sekä ammattitaito riittää kevyesti täyttämään yksin koko näyttämön. Mies joka hallitsee suvereenisti oman näyttämötyöskentelynsä lisäksi myös yleisönsä, täysin ja ehdoitta. Lahjakkuus, joita syntyy harvoin.

    VastaaPoista